CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

me + him

me + him
lovely moment

Followers

Cheritera Chinta Antara Kita Berdua

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

saia

saia

Wednesday, October 12, 2016

Wow hebat sangat abdul samad, hanis afifah yang terasa, yang menitik air mata, hanis afifah jugak yang mintak maaf. Untung jadi abdul samad, takdak mood tidoq. Sedangkan hanis afifah menangis teresak esak sorang sorang. Dah la rindu tak berbalas, menangis tak dilayan. Mintak maaf pulak atas sebab buat abdul samad marah. Hebat betul abdul samad, superior sangat.

Congratulations abdul samad sebab dah berjaya bodohkan hanis afifah.Hanis afifah ni sapalah kan untuk diberi perhatian, cuma insan picisan yang menagih rindu. Sedangkan rindu tak berbalas, ada hati berangan nak layanan istimewa hanis afifah? Simpan jelah semua tu. Layan jelah perasaan sorang sorang. Dah la kata maaf tak diungkap, boleh pulak anggap macam nothing happen. Habis hati aku yang kecamuk ni apa?

Lagi 3 hari birthday aku, layan aku special tak boleh ka, aku tak mintak hadiah weh, mintak pun tau tak dapat, aku mintak layan aku special sikit ja, aku mintak nyanyi kt aku tu nyanyi jelahh, pastu tak payah la nak sakitkan hati aku soal perempuan lain. Ni tak, mintak nyanyi pun susah.

Dah lama kita tak borak cakap lama2, imbau kenangan, semua lahh. Aku nak tu ja, ni tak. Aku tau la aku sorang ja ada perasaan rindu ni. Cuma simpati la sikit kt aku ni, aku nak hadapi test masa birthday aku, pastu celebrate sorang sorang kat sini, without hang without family.

Lol menjelang 21 ni semua kena berdikari rupanya, no wonder hati pun kena pujuk seniri

Sunday, October 9, 2016

Atok

Well bulan ke 9 without atuk, mcm dh boleh biasa kan diri, tapi bila duk lama2 balik teringat jaa, menyesal sangat, sepatutnya masa cuti sem bulan 1 tu duk ja terus rumah opah, boleh ada dengan atuk lama2. rindu sangat nak lap badan atuk, nak sapukan bedak kt badan atuk, nak suap atuk makan, rindu nak pegang tangan atuk. rindu weh nak sapu minyak kt kulit atuk yg kering. ya allah rindu sangat semua tuu, tapi yelah, atuk terlantar sakit lama dah, lama sangat atuk macam tu sampai adik hakiem takdak pun memori masa atuk tengah sihat. sedangkan aku ni, ingat lagi masa kecik2 tinggal umah opah, ikut atuk hantaq opah pi ngaji, ikut atuk pi kedai, naik basikal atuk. atuk minat bola, minat sangat, bila ada game bola kat rumah mmg takleh tukaq channel. pastu bila team dia sokong gol, pehhh dengaq satu rumah dia jerit. aku paling menyesal aku takdak gambaq dgn atuk masa dah besaq ni. benda yg paling aku menyesal sangat sekarang ni, sebab aku cuma ada gambaq dgn atuk masa aku kecik ja, and almost semua gambaq aku dgn atuk, atuk pandang aku bukan kamera, pandangan penuh kasih sayang, aku rindu atuk, rindu sangat ya allah. yelah masa bulan puasa lah aku teringat, sebab tak buleh terima weh, tahun ni first raya without atuk.

okey sambung...

Julai

Err apa ek julai, ohhh raya, emm tahun ni raya pahangggggg, dakcik keisha tu adaaa. baju rasa sama tema dgn keisha soooo kami amek gambaq dgn keisha



emm hala balik tuu lalu kot fraser hill, ya tohan masa turun tu mabuk nak mampuih baq hg, seyes tak tipu. 






bulan 7 ni mcm banyak crita jaaa, keluaq tiap2 minggu pi open house, km pun buat open house, tapi yg mai ciput ja, sedih aku, aku pi raya rumah org org takmai rumah aku, pasni takmau buat dah. emm pastu pastu apa lagi ekkk. haaaaaaaaaa, abdul samad bagi hadiahhhhh :D singgah sunway pastu lalu kedai bear, dia tanya nak bear tak ganti bantal tu, pastu kata kt dia seyes ka, dia tanya nak tak, aku jawab la awat nak beli ka, pastu trus dia masuk kedai tuu, dia kata nak yg jenih macam mana, ahahahah aku seyes dok blur, pastu dia kata nk jenih sma mcm bantal tu ka, aku kata takmau nanti dia lembik lgi, so dia belikan aku benda lain, mula2 dia pilih hat kecik, pastu dia kata nk kecik ka besaq aku kata la nak hat besaqq, pastu aku tgk harga 80 hengget teroih aku kata eh takyah laa, mahai, dia tanya lagi nak tak, aku kata laa mesti la nak, dia kata ha amek, nak kaler apa, luls ku pilih kaler aku nakk, hihihihi, pastuuu dia pun bayaq. jalan keluaq dr kedai plak lalu kedai aksesori, pastu dia tanya nak cincin tak, aku kt belakang ni dah terharu terkesima dah, aku kata laa "ish biaq betoi kenapa, takyah laa" pastu dia dok pilih2 design suh aku pilih gak, pastu aku pilih la design aku nak, dia teroih bayaq, wehh masa tuu ya allah aku taktau nak kata terharu mcm mana, yelah tau la abdul samad kann. bukan jenih dok bagi bagi hadiah semua ni kan. aku ni terharu tahap nak bergenang ayaq mata laa. pastu sampai kt keta aku punya seronok, tak habih habih dok kelebek cincin kt tangan, rasa mcm dok kt kayangan oooo.pastu masa otw nak hantaq aku balik tu aku beria tanya kenapa beli bear cincin semua, kenapa membazir mcm ni, kalau ada duit tu baik simpan utk masa depan, aku kata cmtu. pastu dia kata biaq la bukan selalu, bukan banyak pun, tak sampai seratus pun dia perabih kt aku, pastu aku kata laa, mmg la tapi dekat seratus, banyak dh tuuu. pastu dia kata takpa, dia mmg nk ganti cincin pun sebab aku dok bising dia pakai cincin tengkorak tuu. pasal bear pulak dia nak ganti bantal merah tuu sebab dh lama sangat, aku asyik dok ngadu lembik la koyak la lubang laa. so dia belikan ganti baruu

 konon jela ganti, sudah nya aku bwk mai dua dua kt ump, bantal merah tu kira anak first aku laa, ada anak hat number dua pun aku tetap sayang number satu. peluk dua dua oii tiap malam. punya aku hargai lah setiap benda dia bagi. tapi masa nak bawak balik tu sumbat dalam luggage penuh dia jaa --' beg jadi banyak sebab dia penuh satu luggage --' takpa anak, demi anak anak mak rela ja asalkan kita sentiasa bersama


last post was on Feb --' so many things to update. i'll remember the sequences

March

well the highlight for sure his birthday and our anniversary. well its our 4th anniversary. alhamdulillah after everything happen we still manage to stay calm (ya clam lah sangat kan --')
emm as for his birthday and our anniversary are just a day apart so tahun ni i send him my handmade present. kalau sebelum sebelum ni selalu order pastu letak alamat dia. tahun ni i've decide to made it myself. aaaa nampak ikhlas and effort sikit. untuk tahun ni aku bagi dia gambaq kami yg aku cuci on instax polaroid dgn chocolate favourite dia. aku letak dalam box kt belah bwh skali letak polaroid in between bubble wrap as first layer, pastu second layer aku susun 8 bijik ferrero rocher, and pastu utk penuh kan ruang and tutup ferrero tuu aku taboq mini white toblerone banyak2 sampai tak nampak fererro dah, pastu atas tuu letak bubble wrap lagi and tabur sampah kertas aku koyak2 nak bagi kotak tu penuh and susunan coklat tak gerak hihihhi. pastu pos senyap senyap, sampai masa hari dia nak balik, pastu masa tu dia takdak kt umah plak, maka dia kena tggu ptg baru buleh amek, tergendala lah dia nak balik haritu, dia balik esok pagi tuuu. well coklat tuu as hadiah birthday dia, polaroid pulak as memory sebagai hadiah anniversary.


April

err nothing happen rasanya. sebab serious tak ingt apa. gaduh tu rasanya tiap2 bulan ada gaduh kot. plan diet mcm biasa kelaut ja sebab asyik keluaq makan :)


May

emm bulan 6 dah nak puasa kan, dan sebagai manusia yg pemalas, bulan 5 lah masanya nak berlumba2 puasa ganti ahahahaha. mcm apa weh kira sempat ganti tak sebelum next period bagai. tapi ok selamat laa sempat :D


Jun

puasa emmm, tahun ni berjaya bukak puasa dgn donut gebus tapi syarlyn takdak. km bukak posa kt de'pauh garden rasanya, pastu pi solat kt masjid kt pmtg pauh, pastuuuu pi sunway, pi setarbak uolss ahahahhaa. lol gambaq pi mana habih taktau laa.